Reconciliere !

Reconciliere !

Redau aici integral un articol pe care l-am citit acum pe forumul care in ultimul timp a creat furori pe net vizavi de persoana mea.


Articolul este scris de Sandu Leonte, omul care alaturi de Nelu Savin este considerat de catre mine unul dintre stalpii carpfishingului din Moldova atat punct de vedere mediatic cat si practic.


M-am intalnit cu amandoi pe 1 decembrie la iazul Poseidon unde am discutat deschis unele probleme.


Cand am citit postarea dupa cateva zile, am crezut initial ca s-a logat altcineva in locul lui deoarece din punct de vedere logic nimic nu se lega.


El era tipul de om echilibrat iar atacul sub centura la persoana mea iesea din tipare. Am incercat sa stau cat mai departe si sa nu reactionez prea tare.


Iata ce a scris:


“A trecut o zi de cand am deschis sondajul. In rastimp, am tacut pe aceasta chestiune, ca sa ma desprind de tumultul discutiilor. Din punctul asta de vedere, aveam nevoie de putina liniste, asa cum Florin Albu a avut cand s-a retras in globul blogului sau.

Nu vreau sa ma mai refer la acel articol decat intr-o mica paranteza, pe care o voi face mai tarziu.

Acum este vorba despre mine.
Desi sondajul mi-a legitimat pamfletul, sunt destui care spun ca am gresit. Si da, am puterea sa recunosc ca am gresit. Dar nu am gresit pentru ca am luat apararea clubului din care fac parte. In schimb, unele formulari din articol le-as schimba, daca as mai avea puterea, iar la altele as renunta.
Nu trebuia sa-i dau eu lectii lui Florin Albu despre cum se scrie corect un text, din punct de vedere al limbii romane. Nu conteaza ca am atata experienta in spate (vreo 15 ani am fost redactor sef la cele mai importante ziare din Moldova, unele chiar ridicandu-le de la zero. Cum s-ar spune, pentru media sunt cam ce este Florin Albu pentru piscicultura). Vestea buna este ca nu am de gand sa-mi fac blog. Si ar fi trebuit ca sfaturile mele sa i le dau in privat. Dar nu aveam voie sa-l corectez public pe Florin, in primul rand pentru ca nu asta era subiectul discutiei si in al doilea rand pentru ca nu se procedeaza asa. Pentru acest lucru imi cer scuze.

Deschid paranteza despre care va vorbeam, ca sa va spun ca Florin Albu a ales alta cale decat mine si a considerat ca este mai bine sa nege chiar si evidenta. Adica, a spus intr-un comentariu facut la subsolul pamfletului ca totul este o fictiune. Uitase probabil ca pe forum apareau cu cateva zile inainte cuvintele sale: “Un articol complet vizavi de soarta pescuitului C&R in Moldova va apare saptamana viitoare mai ales ca Remus mi-a permis sa dau unele informatii din casa”.
Asadar… “Remus mi-a permis sa dau unele informatii din casa”.
Nu cred ca asa-zisele informatii din casa sunt relatate cu exactitate in pamfletul lui Florin Albu, dar pentru mine aceasta fraza reprezinta confirmarea ca despre Lates si Planet Carp este aceasta poveste.

Inchei aici si voi face eforturi sa nu mai comentez pe aceasta tema.”


Scuzele sunt acceptate, Sandule ! Ai dovedit ca esti un om de caracter asa cum te stiam si asta conteaza cel mai mult pentru mine.Iti strang mana si lasam resentimentele la o parte.Caz inchis!


 

P.S.1. Acel articol de care aminteai inca nu a aparut.Este un subiect foarte amplu care pune fata in fata:proprietari de iazuri, piscicultori, cluburi de pescuit si pescari sportivi.Cu siguranta ca se va mai irita cineva dar revin din nou la intrebarea care ma macina:”Sa spun ce-si doreste lumea sa auda si toti sa fie fericiti sau sa spun adevarul care doare?”

P.S.2. Remus Munteanu nu mi-a oferit niciodata informatii din bucataria clubului.L-am intrebat doar atat:”Ce satisfactii financiare are dupa 5 ani de pescuit C&R.”Atat si nimic mai mult. Alea erau informatiile din casa de care se temea lumea. Aceeasi intrebare am pus-o anul acesta la inca 7 proprietari de iazuri care fac pescuit sportiv.Raspunsurile la modul general fara referire la cineva anume vor aparea in acest articol.

P.S.3. O spun raspicat pentru ultima data.In acel articol nu este vorba despre iazul Lates si clubul Planet.Imi cer inca o data scuze daca s-a inteles macar pentru o clipa asa ceva!

 

 

 

Share

Comments

  1. Deci ai iertat, asa cum ai si spus intr-un articol anterior. Dar cu “uitatul” cum ramane? Pentru ca eu deja uitasem incidentul :)

  2. M-as minti pe mine daca as spune ca nu m-a marcat incidentul. Personal,fata in fata,vom sterge toate “coditele”. Important este sa stii ca nu sunt un om ranchiunos!

  3. felicitari domnilor !!!:X :X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.