Clubul de pescuit Mid Fisheries Kent (MFK)-Chris Longsdon (2)

Clubul de pescuit Mid Fisheries Kent (MFK)-Chris Longsdon (2)

MKF 1997-2013


Dezvoltarea acestui club in timp a fost impresionanta pentru mine.De la 16 lacuri cat numara in martie 1997 in prezent baza materiala numara peste 30 de lacuri de pescuit.


Populate inteligent ca si densitate de peste,combinandu-se profesionist productivitatea naturala a lacurilor cu numarul de exemplare de crap la hectar s-a ajuns ca astazi marea majoritate a lor sa aiba deseori crapi care depasesc lejer 20 de kilograme.


Lacul Conninbrook  din cadrul clubului a gazduit pana in 2011 cand a murit,  unul din recordurile Angliei,un crap de 30 de kg.


Astazi clubul gestioneaza  18 locatii de pescuit  la crap mare care insumeaza peste 25 de lacuri.


Marea majoritate sunt lacuri formate pe locul vechilor balastiere dupa anii 60 iar altele sunt mai noi.Ele au suprafete care pleaca de la 1,5 ha si ajung la peste 100 de hectare cu forme,adancimi si structuri diferite.


Neputandu-se goli niciodata si fiind populate cu crap inca de acum 40 de ani,multe lacuri duc in spate adevarate legende despre marimea crapilor de aici.


Anumite lacuri sunt deschise doar pentru pescarii de crap, membri ai clubului iar altele sunt deschise si pescuitului de placere zilnic.

Membrii clubului

Pentru a deveni un membru nou cu drepturi depline,procesarea cererii dureaza cam 5 luni de verificari.Cererea se depune in luna aprilie iar ultima verificare se face pe 31 august cand ti se da raspunsul.

A fi membru KFC reprezinta o onoare in breasla pescarilor de crap din Anglia.

Abonamentele:

Sunt patru tipuri de abonamente care sunt eliberate:

 abonamente de nivelul 1

cele mai valoroase, care iti permite accesul pe toate apele gestionate de KFC.Pretul unui astfel de abonament este de 354 de lire / an .Membrii parteneri platesc 177 de lire,juniorii 100 de lire iar pensionarii sau persoanele cu handicap 320 lire/ an.

abonamente de nivelul 2 

– permite accesul pe 5 lacuri  valoroase de trofee de crap,nominalizate in abonament

–    pretul abonamentului este de 222 de lire/an,partenerii 110lire/an, juniorii 50 lire/an si pensionarii si persoanele cu handicap  200 lire/ an

abonamente de nivelul 3 A

–    permite accesul pe  anumite 9 lacuri

–    pretul abonamentului 99 /50 / 50 / 89 / lire / an

abonamente de nivelul 3 B

–    aceleasi lacuri ca la 3 A numai ca se permite pescuitul cu un numar mai mare de scule :  3 undite vara si 4 lansete iarna

–    pretul abonamentului 125 / 63 / 50 / 112  / lire  /an

abonamente de nivelul 4

–    3 lacuri nominalizate

–    pretul abonamentului 125 / 63 / 50 / 112 / lire/an


Exemplu:

Pe Freemasons Lake accesul este permis doar abonatilor cu abonamente de  nivel 2. Accesul pe lac se face doar pe poarta pe baza de cheie.

Se fac maxim 6 rezervari pe zi,de la pranz la pranz ziua urmatoare.

Poti ramane peste noapte doar daca te inregistrezi in registru la intrare.

Nu ai voie cu oaspeti.


Observati ca apare in text cuvantul cheie.Accesul la cele mai valoroase lacuri se face doar prin anumite puncte dotate cu porti si incuiate cu lacate.In functie de abonament membrii achizitioneaza cate doua chei per lacat contra sumei de 10 lire sterline.


Regulile sunt foarte stricte,greu de inteles pentru noi romanii,dar daca ai uitat sa incui poarta dupa ce ai intrat sau la plecare risti sa fii exclus din club.Norocul altora care asteapta uneori si cativa ani  pe lista pana se elibereaza vreun loc.


Alte motive pentru a fi exclusi:

–    parcarea masinilor in alt loc decat cel indicat

–    folosirea malurilor ca si toaleta naturala.Exista toalete civilizate pe toate lacurile.

–    purtarea necivilizata fata de ceilalti membri

–    consumul in exces de alcool etc

Excluderea se face de obicei pe viata fara returnarea banilor platiti.


Toate lacurile prevazute cu porti de acces si lacate sunt rezervate  doar membrilor, aici neavand acces cei cu abonamente obisnuite.


Cel mai mare lac al fermei se numeste Westbere Lake.El este un lac de balastiera care are o suprafata de 110 hectare.In prima duminica a fiecarei luni aici se tin concursuri de pescuit.

Este considerat unul dintre cele mai bune din Anglia fiind disponibil doar membrilor.Accesul se face prin porti cu lacate.

Este inchis pescuitului in perioada 14 martie-16 iunie pentru prohibitie

Este populat cu crap,stiuca,platica,lin,rosioara,babusca,biban etc.

Recordul acestui lac in 2013 a fost un crap de  21 de kg. Ca recorduri s-au prins stiuca de 16  kg,platica la 6 kg,biban la 2 kg,rosioara la 1,5 kg samd.


Pentru pescarii de o zi se pun la dispozitie cu o taxa de 10 lire/zi urmatoarele locatii:

-canalul Sandwich populat cu crap si babusca,excelent pentru copii

-Mid Kent Lake- special construit pentru concursuri

-Reed Lake- un lac de 1,5 ha populat pentru pescuit grosier cu crap,lin,stiuca,platica,babusca,rosioara,biban si tipari

-raul Stour ( record mreana 7,5 kg,clean 4 kg)


Canalul Mid Kent este impartit in doua sectoare:

–    unul amenajat cu 60 de locuri de pescuit pentru concursuri

–    unul amenajat cu 40 de locuri pentru pescarii de o zi

Canalul este populat cu foarte mult peste,la o partida de pescuit de 5 ore prinzandu-se in mod obisnuit intre 40-70 de kg de peste de pescar.

Tot aici exista un loc de antrenament pentru copii.Exista angajati doi antrenori calificati care ofera lectii de pescuit pentru toate categoriile de varsta.

Canalul este populat cu aceleasi specii:crap, clean, rosioara, babusca, platica si biban.


In sud estul Angliei exista si o liga de pescuit organizata in 3 divizii ( 30 de echipe ) valorice cu retrogradari si promovari dintr-o divizie in alta.


Ca sa va faceti o parere asupra bazei fermei piscicole va prezint cateva lacuri exploatate de MKF


Lydd Lake- sapat in 1990,MKF a preluat drepturile de pescuit in 2005

Larkfield lake- numarul doi la vanzari de bilete

Stour Lake-20 de hectare,populat cu crap in 1992

Devils Lake -15 hectare-populat cu crap acum 30 de ani.Are si platica foarte mare,peste 5 kg.

Milton Complex – un complex de 4 lacuri de 16, 9, 4 si 4 ha.Au fost sapate in anii 1970 iar din 1990 au fost populate de MKF

Freemasons Lake – o balastiera foarte adanca si foarte greu de pescuit cu recorduri absolute de crap

Ham Road Lake -format din doua lacuri,in urma cu cativa ani a pierdut tot pestele din cauza dezvoltarii unei alge toxice

Mill Pool Lake- cu doua lacuri de 10 respectiv 6 hectare.In general aici se prind crapi de 10 kg,platica,lin si rosioara

Logii Lake- a fost sapat in 2004,cu foarte multe trofee de crap de 20 de kg.Korda a filmat unul dintre Dvd-uri pe acest lac

Conningbrook Lake-adaposteste o colectie impresionanta de crap peste 20 de kilograme


Pentru mine personal a fost foarte important sa invat cateva din secretele meseriei de la Chris Longdon.A raspuns extrem de franc la toate intrebarile,ne-a pus la dispozitie o gramada de brosuri si regulamente,ne-a arata cum functioneaza un club de pescuit,regulile de baza dupa care se ghideaza samd.Primul regulament de pescuit pe care l-am tiparit in 1998 a fost preluat in mare parte de aici.


 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 1 = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.