Pescuitul in U.K (2)

Pescuitul in U.K (2)

In U.K. exista trei tipuri de pescuit sportiv recreativ:

Pescuitul de placere

In mod obisnuit, pescarii sunt bucurosi sa prinda orice se afla sub apa, adesea intr-un mediu natural mai salbatic, mai putin dezvoltat, cu foarte putine facilitati pentru ei. Grupurile familiale de pescari tind sa practice tot mai mult acest sport.

Pescuitul pentru recorduri

Speciarticle1-300x215

Pescarii sunt interesati exclusiv de pesti mari.


In principal, acest tip de pescuit se practica pentru crap, anghila si salau iar in sud estul Marii Britanii a devenit obisnuit si pentru somn.


Crapul comun si somnul care pot interesa trebuie sa aiba peste 14 kg.


Un exemplar de crap de peste 14 kg. este vandut cu 2000 de lire sau chiar mai mult pe pietele oficiale.


Exista si o piata neagra pentru crapul viu furat, unde se pot atinge sume similare.


Acesti pescari pot petrece perioade mai lungi la pescuit (1-2 saptamani nu este ceva exceptional) iar pescuitul nocturn pentru crap, anghila si somn este ceva normal.


Pescuitul salaului implica utilizarea de momeli vii sau moarte,iar utilizarea momelilor este controlata strict de legislatie.


Pescuitul de competitie


AndySpeciarticle-300x215La data cand am preluat datele, ramura competitionala a acestui sport implica aprox.200 de pescari profesionisti.

Unele din pescariile pentru concursuri foloseau sisteme de aerare a apei pentru a preveni scaderea cantitatii de oxigen si pentru stimularea hranirii pestilor in timpul concursurilor.

Pescuitul recreativ este practicat mai mult pe apele statatoare, unde principala captura consta in pastravul curcubeu.

Pescuitul pastravului maroniu in apele raurilor este practicat mai rar.


Cea mai mare parte a pescuitului pentru somon si pastrav de mare era restrictionata de preturi si amplasarea locatiilor.


Managementul pescuitului sportiv la pastrav in apele statatoare se baza pe mentinerea artificiala a unei densitati mari a pestilor (populari repetate).


Tendintele pietii 

Majoritatea pescarilor erau obisnuiti cu conditii modeste in trecut.In prezent majoritatea au luat contact cu standardele mai inalte ale pescuitului sportiv si asteapta facilitati mai bune care pot include minim o parcare, un grup sanitar si o sursa de apa potabila.


Afacerile mai prospere au mers si mai departe,punandu-se la dispozitie magazine pentru echipamente si cafenele.


Ghizii si instructorii de pescuit sunt tot mai disponibili pe raurile selectate pentru pescuitul la pastrav.


In pescuitul recreativ,tot mai multi pescari se asteapta sa primeasca instructiuni despre aruncarea unditei ca pe un serviciu optional.


O noua oportunitate o constituie organizarea de zile ale pescarilor in pescariile cu facilitati deosebite.


Asteptarile pescarilor sunt in continua crestere influentand nivelul stocurilor de peste si marimea medie a exemplarelor in pescariile de pe apele statoare.


Tot mai multi pescari folosesc sonare performante pentru identificarea si marcarea prin GPS a celor mai bune locuri de pescuit.


Industria echipamentelor de pescuit si cea producatoare de momeala proteica au devenit din ce in ce mai sofisticate.


S-au dezvoltat afaceri extrem de profitabile bazate pe producerea de momeala pentru crap,ale caror noi variante de retete sunt pastrate in cel mai strict secret.


Cluburile de pescuit 


S-a observat un oarecare declin al apartenentei la cluburile de pescuit.


Majoritatea pescarilor prefera sa pescuiasca pe o gama variata de ape,care sunt disponibile si pe permisele de o zi,fiind gata sa calatoreasca departe in cautarea de nou.


Pescuitul speciilor de pesti ornamentali a devenit din ce in ce mai popular.


In cautare de recorduri deosebite in climate si conditii noi,multi pescari calatoresc peste granita.


Un numar din ce in ce mai mare de pescari englezi merg sa pescuiasca crap foarte mare in lacurile din Franta sau in Spania pe Ebru la somn.


Pescuitul competitional a devenit cu adevarat international.Organizatorii se straduiesc sa gaseasca nou veniti din toate colturile lumii pentru evenimentele de prestigiu.


Siguranta partidelor de pescuit.


Majoritatea pescariilor dau asigurari publice pentru accidente,dar adauga clauze prin care se stipuleaza ca pescarii viziteaza lacurile pe propriul risc.


Chiar si asa asteptarile pescarilor in acest domeniu cresc.


De exemplu cand se poate practica pescuitul din barca,pescarii se asteapta sa primeasca barci sigure,char nescufundabile,cu veste de salvare pentru mai multa siguranta.


Pentru apele mai mari,sunt prevazute barci de siguranta si salvare,care supervizeaza pescuitul.


Citeste partea  1 a acestui articol 


Share

Comments

  1. Incepand cu 2009 singura organizatie care guverneaza pescuitul recreativ sportiv in UK este Angling Trust. In 2014-2015, cifra de platitori de licente in UK vehiculata de Angling Trust a fost intre 1.4 si 1.2 milioane, iar pentru 2016 1.5 milioane de licente. Am intalnit si cifre care sustineau ca exista 3 milioane de pescari insa nu am gasit date care sa le confirme. In aparente cifra e in crestere insa toti jurnalistii din UK vorbesc de un declin…

    Intr-o alta ordine de idei, printre facilitatile oferite astazi de multiple balti se include tot mai des si accesul persoanelor cu handicap aflate in scaun cu rotile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.